Rozhovory u salámu
Příběh prácheňského prasete
Rozhovor se sedlákem Františkem Čížkem ze Střelskohoštické Lhoty o chovu prasat a zemědělství vůbec. Kde jsou slabá místa? A co se naopak za bezmála 30 let od začatků jeho podnikání změnilo k lepšímu?
Rozhovor se sedlákem Františkem Čížkem ze Střelskohoštické Lhoty o chovu prasat a zemědělství vůbec. Kde jsou slabá místa? A co se naopak za bezmála 30 let od začatků jeho podnikání změnilo k lepšímu?
Před patnácti lety dostal po svém nevlastním dědečkovi někdejší tvrz, toho času polorozpadlý statek. Místu s bohatou historií a nádhernými výhledy k nedalekým šumavským kopcům věnuje maximum svých možností a rozhodl se kvůli němu i pro náročnou životní změnu. Lukáš Čti více…
Milý rozhovor o menším rodinném hospodářství u Melků (Cihlářů po chalupě) z Černíče.
Zdar a sílu, co potřebujeme k výrobě domácí dušené šunky… Šunkovar Šunkovar je zpravidla kovová forma, do které se maso na šunku vyskládá a po vyskládání zmáčkne víkem tak, aby měla šunka po vychladnutí tvar jako šunkovar (tvar šunky :). Čti více…
English version of the article is bellow the czech text. (Translated by Jan Štěpánek.) Zdar a sílu, po poměrně dlouhé odmlce se zase rád ozvu, protože to za to stojí. Třetí zahraniční zastávkou bylo ani ne šestitisícové městečko Wassertründingen v Čti více…
Játrová paštika je skvělý výrobek, se kterým se dá hodně kouzlit a vymýšlet mnoho variant a příchutí. Já jsem ale zastáncem klasiky a popravdě paštiku doma vyrábíme většinou jako finální výrobek zabíjačky. To znamená, zbyly nám játra, zbylo nám tučný, Čti více…