Rozhovory u salámu
Sedlák Ferry Melka
Milý rozhovor o menším rodinném hospodářství u Melků (Cihlářů po chalupě) z Černíče.
Milý rozhovor o menším rodinném hospodářství u Melků (Cihlářů po chalupě) z Černíče.
Ing. Václav Šedivý je hrdý občan a kronikář města Tábora. Zejména v kruzích řeznických je chvalně známý publikacemi receptur, norem a dalších knih, které vycházejí v jeho nakladatelství OSSIS. Vazbou jeho řeznických učebnic listuje už několik generací studentů oboru řezník-uzenář Čti více…
Zdar a sílu! Nadešel čas na trhané maso dle kuchaře Páji Tomáška z Našeho masa. Základem je jako vždy správný výběr suroviny. Opět jde o pokrm, který se z netučného masa nedá udělat chutně. My si připravíme maso vepřové, protože Čti více…
Rozhovor nejen o paštikách s Tomášem Babincem .
Rozhovor se sedlákem Františkem Čížkem ze Střelskohoštické Lhoty o chovu prasat a zemědělství vůbec. Kde jsou slabá místa? A co se naopak za bezmála 30 let od začatků jeho podnikání změnilo k lepšímu?
Před patnácti lety dostal po svém nevlastním dědečkovi někdejší tvrz, toho času polorozpadlý statek. Místu s bohatou historií a nádhernými výhledy k nedalekým šumavským kopcům věnuje maximum svých možností a rozhodl se kvůli němu i pro náročnou životní změnu. Lukáš Čti více…