Salámista
  • O mně
  • Příběh
  • Blog

Blog

Řeznická Tour

Tři roky řezníkem pro Angusfarm

Skoro se mohlo zdát, že má Řeznická tour, která byla přerušena covidem, už se mi nepodaří restartovat. Nicméně tři roky uplynuly jako voda a tady jsou v kostce popsány tak, aby bylo zmíněno to důležité z nich. Jak to všechno Čti více…

Miroslav Panuška, před 1 rokem1 rokem
Napsali o nás

Rozhovor pro Fotíme Šumavu – děkujeme!

Anna a Martin Kalných z Fotíme Šumavu jsou moji první společní známí s Klárkou Hošinskou. Díky jejich svatbě se totiž známe. To je samo o sobě dostatek informací na to, aby bylo jasné, že rozhovor pro tyhle dva super aktivní Čti více…

Miroslav Panuška, před 1 rokem1 rokem
Řeznická Tour

Ambiente zabíjačka – Seminář Ke kořenům

To jsem takhle jednoho krásného dne obědval při pauze v Angusfarm a najednou mi cinkla zpráva přes sociální síť. Blanka Datinská píše, že prý v pražském UMu (@um_narodni) organizují jakýsi seminář s názvem Ke kořenům a že by k akci Čti více…

Miroslav Panuška, před 1 rokem1 rokem
Řeznická Tour

Srbská Kobasicijada a zašlá sláva firmy Pick

„Každý poslední víkend v únoru se v Srbsku v obci Turija u Srbobranu koná věhlasný festival klobás!“ Tuhle větu jsem si zapamatoval z rozhovoru s jakýmsi zákazníkem Našeho masa hluboko před rokem 2023. Každý rok jsem to ale buď prošvihl Čti více…

Miroslav Panuška, před 2 roky11 měsíců
Rozhovory u salámu

Řezníkův syn Martin Švehla

Martin Švehla je řezník tělem i duší, kterého jsem poznal, díky své Klárce a jejímu bráchovi Filipovi, někdy v roce 2021. Martin uměl dřív mlít maso než abecedu. Ač jeho studijní cesty nevedly přímočaře k řezničině, genetika zvítězila a jeho Čti více…

Miroslav Panuška, před 2 roky2 roky
Rozhovory u salámu

Řeznický kantor Ing. Václav Šedivý

Ing. Václav Šedivý je hrdý občan a kronikář města Tábora. Zejména v kruzích řeznických je chvalně známý publikacemi receptur, norem a dalších knih, které vycházejí v jeho nakladatelství OSSIS. Vazbou jeho řeznických učebnic listuje už několik generací studentů oboru řezník-uzenář Čti více…

Miroslav Panuška, před 3 roky2 roky
Recepty

Trháme vepřové

Zdar a sílu! Nadešel čas na trhané maso dle kuchaře Páji Tomáška z Našeho masa. Základem je jako vždy správný výběr suroviny. Opět jde o pokrm, který se z netučného masa nedá udělat chutně. My si připravíme maso vepřové, protože Čti více…

Miroslav Panuška, před 4 roky4 roky
Rozhovory u salámu

ČONGRÁDY – příběh československých konzerv

Rozhovor nejen o paštikách s Tomášem Babincem .

Miroslav Panuška, před 4 roky4 roky
Rozhovory u salámu

Neřízená střela Fanda Kšána ml.

Rozhovor s kapacitou české řeznické scény…

Miroslav Panuška, před 4 roky4 roky
Rozhovory u salámu

Příběh prácheňského prasete

Rozhovor se sedlákem Františkem Čížkem ze Střelskohoštické Lhoty o chovu prasat a zemědělství vůbec. Kde jsou slabá místa? A co se naopak za bezmála 30 let od začatků jeho podnikání změnilo k lepšímu?

Miroslav Panuška, před 5 roky5 roky

Navigace pro příspěvky

Předchozí 1 2 3 4 5 Následující
Nejnovější příspěvky
  • Ve službách Farmy Zelený
  • Den řezníků & Butcher Wars – 1.12.2024
  • Doc. MVDr. Josef Kameník, CSc., MBA – řeznický vědec a šéfredaktor časopisu Maso
  • Dirk Freyberger – Fleischsommelier a kapitán německého řeznického týmu Butcher Wolfpack
Rubriky
  • Napsali o nás
  • Recepty
  • Řeznická Tour
  • Rozhovory u salámu

  • O mně
  • Příběh
  • Blog